12 moduri prin care poți reduce timpii lungi de așteptare ai pacienților
- Postat de admin
- La data de February 8, 2025
- 0 Comentarii

Situația contextuală impusă de existența Covid-19, a accelerat anumite schimbări la nivelul afacerilor inclusiv în domeniul sănătății, punând accent pe digitalizare și implicit pe îmbunătățiri care au ca impact reducerea timpilor de așteptare ai pacienților, ceea ce ajută inclusiv la creșterea veniturilor companiei.
Iată 12 moduri prin care poți reduce timpii de așteptare ai pacienților:
- Oferire servicii de check-in digital care permit pacienților să depună formulare medicale înainte de programare.
- Oferire programare și reprogramare online fără probleme.
- Integrare servicii de îngrijire virtuală precum telesănătatea/telemedicina.
- Trimitere mementouri pacienților pentru a le reaminti de programare, astfel încât să fie redus riscul de neprezentare, ceea ce ar afecta atât timpul altor pacienți care au nevoie de consultații medicale, cât și venitul companiei.
- Efectuare sondaje în rândul pacienților pentru a identifica dacă sunt mulțumiți, dacă au sugestii de îmbunătățire ori în măsura în care anulează programări, este important de aflat motivul anulării lor.
- Dezvoltare noi fluxuri de lucru pentru cadrele medicale care îngrijesc pacienții cu scopul de a îmbunătăți eficiența și productivitatea.
- Elaborare și publicare o politică pentru anulări, neprezentări și sosiri cu întarziere a pacienților. Valabil în special pentru situațiile când cazurile depășesc peste 50% dintre programările efectuate care se anulează în ultimul moment.
- Optimizare practică de gestionare a procesului de „reumplere” a programărilor care au fost anulate anterior. De exemplu, atunci când există o anulare sau reprogramare, se pot suna pacienții care au programări pentru o dată ulterioară, oferindu-le opțiunea de a se programa mai devreme. Acest lucru va menține programările ocupate, reducând pierderea de venituri precum și oferind șansa de programare mai devreme altor pacienți care aveau nevoie de acest lucru.
- Identificare blocaje și rezolvarea acestora din timp .
- Eficientizare procese interne și stabilire flux de comunicare pentru a ajuta atât personalul medical cât și pacienții.
- Oferire un spațiu primitor și cald pentru așteptare. Chiar dacă nu pot fi eliminați complet timpii de așteptare ai pacienților, se poate crea o experiență mai confortabilă pentru aceștia. Acest lucru poate implica: oferire servicii Wi-Fi gratuite și securizate, materiale educaționale (tipărite sau proiectate pe un ecran), amplasarea de plante verzi în sala de așteptare, existența unor tablouri colorate care transmit o stare de bine.
- Ascultarea pacienților și a nevoilor lor. Este posibil ca uneori, pacienții programați la finalul zilei să nu mai beneficieze de aceeași atenție ca cei programați în prima parte a zilei, când personalul medical avea mai multa răbdare și era mai puțin obosit. Cu toate acestea, este important să empatizam cu ei, aceștia vor aprecia transparența și disponibilitatea de a rezolva problemele.
0 Comments