Cum îți găsești motivația când simți că ai pierdut-o?

  • Postat de admin
  • La data de May 19, 2020
  • 0 Comentarii

,,Motivația e ceea ce te pune în mișcare. Obiceiul e ceea ce te face să continui.’’ – Jim Ryun

De-a lungul timpului, am întâlnit oameni care urmau să ajungă mai târziu pe culmile succesului, dar am cunoscut și persoane talentate cărora le lipsea determinarea, puterea de a depăși obstacolele. Motivația este o stare interioară, un mod de a fi care face diferența între o viață de succes și una fără…..satisfacții. În mod sigur, oricare dintre noi a avut cel puțin o dată momente în care fiind în fața laptopului cu intenția de a lucra la un nou proiect, constată după două ore că mereu are orice altceva de făcut mai important, numai să nu lucreze.

Există doi factori care îți generează starea de motivație și te mențin focalizat pentru îndeplinirea obiectivelor:

• Dorința. Senzația de putere, să ai influență asupra celor din jur, bani, libertate și posibilitatea de a face alegerile pe care ți le dorești. Vrei să îi ajuți pe ceilalți, să lupți pentru o cauză nobilă, să ajungi cel mai bun.

• Frica. Teama de sărăcie, de a continua să fii dependent de persoane ori medii care sunt toxice pentru tine, teama că suferința ta se va răsfrânge și asupra celor dragi ție, dacă nu iei atitudine.

Cum îți păstrezi motivația?

1. Învață din eșec. Oamenii de succes își antrenează mintea astfel încât eșecurile să devină un factor de motivație. Mulți dintre vorbitorii în public, speakeri de succes, au avut la începutul carierei lor experiențe mai puțin plăcute, însă acest lucru nu i-a împiedicat să meargă mai departe.

Dale Carnegie, un celebru autor american, când a susținut prima prezentare importantă în fața unei mulțimi de oameni, vorbea încet și era cuprins de emoții. Teama ca acea experiență să nu se mai repete și în viitor, l-a determinat să își îmbunătățească stilul de prezentare, reușind să ajungă unul dintre cei mai de top vorbitori în public și un mare autor de literatură motivațională.

2. Găsește soluții. Atunci când apare o problemă, oamenii au tendința de a renunța, lucru care duce la pierderea motivației. Însă, găsirea unei soluții pentru rezolvarea acelei probleme, poate fi chiar cheia succesului. Există un caz cunoscut povestit de John Maxwell, autor celebru, cu un om care avea o fermă de pui, acesta locuind într-o zona cu risc mare de inundații. În fiecare an, când se topeau zăpezile sau ploua mai mult, o mare parte dintre păsări mureau înecate, iar el trebuia mereu să cumpere altele, ceea ce înseamna costuri suplimentare, până la un moment dat când fiind atât de dezamăgit, vroia să renunțe la tot și să închidă afacerea. Soluția a venit când soția lui i-a pus întrebarea ,,De ce nu cumpărăm rațe?, în loc să renunțe la afacerea cu păsări.

3. Evită oamenii toxici. Nu este întotdeauna posibil, însă poți încerca acest lucru măcar în perioadele în care nu funcționezi la parametri optimi. De asemenea, este important să îți petreci timpul cu persoane optimiste, în preajma cărora îți dorești să creezi lucruri, să fii mai bun.

4. Stabilește-ți prioritățile. Crează-ți o listă de priorități și bifează în fiecare zi câte un punct de pe listă. Vei fi surprins să constați că acest lucru te ajută să te simți mai bine și vei fi mai motivat să continui.

5. Vizualizează obiectivul tău principal. Atunci când te gândești prea mult la un proiect, îl poți complica inutil, anticipând probleme puțin probabile, care te pot demotiva. Este important să îți acorzi un moment de liniște, pentru a vedea imaginea de ansamblu: de ce faci ceea ce faci și unde îți dorești să ajungi? Faptul că îți stabilești clar scopul, îți va da energie să continui mai departe pentru a-ți atinge obiectivele.

Etichete: articol, motivație, atitudine
Publicat în categoria: Dezvoltare personală
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook

0 Comments

Lasa un mesaj

Your email address will not be published. Required fields are marked *