Cum te organizezi când ai prea multe de făcut
- Postat de admin
- La data de December 31, 2020
- 0 Comentarii
Care este diferența dintre oamenii eficienți și cei care nu reușesc să își atingă obiectivele? Cu siguranță toți avem zile în care organizarea nu este tocmai punctul nostru forte, dar știm că putem deveni mai productivi când reușim să ne gestionăm timpul corect.
Iată câteva idei de time management.
1. Crează un plan zilnic
Este important să iți creezi o lista cu activitățile pe care le ai de făcut în ziua respectivă, iar când e cazul și activități pe termen lung. Crează o selecție a sarcinilor pe care trebuie să le duci la bun sfârșit și stabilește-ți prioritățile. Nimic nu este mai inutil decât să faci eficient un lucru care nu ar trebui făcut deloc.
Există oameni de succes din top management care își fac o lista suplimentară cu activități pe care să nu le îndeplinească pentru că le consumă timp și preferă să le delege altor persoane care le pot face mai rapid. Ei păstrează la îndemână această listă și o consultă frecvent. Cheia productivității nu este neapărat să muncești mai mult în fiecare zi, în mod continuu… ci mai eficient. Înainte de a termina ziua de lucru, este bine să aloci 15 minute pentru a trece în revista sarcinile stabilite pentru a doua zi, astfel încât să poți decide ordinea în care să le rezolvi.
2. Impune-ți o limită de timp pentru fiecare sarcină
Stabilirea unor dedline-uri contribuie atât la organizarea activităților pe care urmează să le desfășori, dar te ajută inclusiv să ramâi focusat pe ceea ce ai de făcut în termenul stabilit. Poți estima durata alocată fiecărei sarcini importante sau de asemenea, poți stabili intervale orare ale zilei în care să te ocupi de activitățile care sunt prioritare.
Începe ziua cu sarcinile mai grele. Mulți oameni de succes își încep ziua cu rezolvarea lucrurilor importante, pentru că dimineața au mai multe energie și o putere de concentrare mai mare. În plus, sarcinile importante lăsate la finalul zilei riscă să rămână neterminate pentru că atunci suntem mai obosiți iar puterea noastră de concentrare scade.
Fii flexibil atunci când apar sarcini urgente. Se întâmplă frecvent să desfășurăm o activitate, însă între timp apare o sarcină nouă mult mai importantă de care trebuie să ne ocupăm. Este esențial să fii flexibil atunci când apar situații de acest fel.
3. Concentrează-te
Productivitatea necesită o putere de concentrare mare, astfel încât să folosești la maximum timpul alocat fiecărei sarcini. Poți elimina factorii care îți distrag atenția (rețele de socializare, telefon, televizor, etc) sau poți încerca să faci abstracție de ei. Trebuie mult control și multă voință, dar acest lucru nu este imposibil!
4. Fragmentează-ți proiectele mari
În cazul în care un proiect este prea mare, nu te suprasolicita să îl termini într-o singură zi, dacă situația nu o impune. Acest lucru nu este productiv, mai ales dacă în ziua respectivă mai ai și alte activități importante de făcut care astfel vor rămâne neterminate. Verifică funcționalitatea iar când sunt blocaje, este bine să le ajustezi pe parcurs, nu să le treci cu vederea pentru că există riscul să îți întârzie proiectul.
5. Ia în calcul pauzele și întreruperile
Pentru a avea o productivitate bună, factorul important ești tu : sănătatea ta, hotărârea și nivelul tău de energie. Ia pauze suficiente atunci când lucrezi astfel încât să îți încarci bateriile. Când îți forțezi limitele, efortul desfășurării activităților este mult mai mare, iar randamentul mai scăzut. Productivitatea înseamnă inclusiv să fii mai fericit, să poți zâmbi chiar și când ai probleme, să fii mai optimist. Petrece mai mult timp alături de cei dragi și dăruiește celor din jur momente frumoase. Te va ajuta atât pe tine, cât și pe ceilalți.
Etichete: motivație, atitudine, randament, succes
Publicat în categoria: Dezvoltare personală
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook
0 Comments