Cum transformi eșecul în succes

  • Postat de admin
  • La data de January 2, 2021
  • 0 Comentarii
  • articol, dezvoltare personala, transformare esec in succes

Una dintre cele mai mari piedici în calea succesului este teama de eșec, motiv pentru care orice speranță este spulberată, înainte de a prinde contur cu adevărat.  Un eșec nu este considerat o pierdere totală, dacă învățați din experiențele neplăcute, astfel încât acestea să nu se repete.

Puteți alege  schimbarea, să vă dezvoltați personal sau puteți  rămâne în abisul nepăsării, exersând mereu cum să eșuați – alegerea e opțională. Toți greșim la un moment dat, important este să ne asiguram că acest lucru nu se va mai repeta.

Iată câteva soluții pentru a evita eșecul:

Stabilirea unor obiective SMART. Dacă obiectivele tale sunt dezorganizate, vagi și nu sunt în concordanță cu ceea ce reprezinți, atunci eșecul îți vă bate la ușă. Ce înseamnă obiective SMART? Acestea sunt specifice, măsurabile, accesibile, relevante și încadrate în timp.

Concentrarea asupra punctelor forte. Unul dintre motivele pentru care oamenii de succes reușesc să nu se lase doborați de eșecuri constă în concentrarea asupra punctelor forte. Dacă un punct slab este o trăsătură de caracter, concentrați-vă asupra lui până îl îndreptați;  dacă nu reușiți, nu îi mai acordați atenție și dezvoltați-vă punctele forte. Doar așa veți reuși să vă transformați eșecurile în succes.

Un exemplu în acest sens este cazul lui Andrea Bocelli, care visa de mic copil la o carieră în fotbal și aplauze din partea publicului. Nu a avut o viață ușoară,  la vârstă de 12 ani a orbit și a suferit mai multe operații, însă acest lucru nu l-a descurajat, ci a continuat să caute succesul. A reușit prin muzică, să obțină aprecierile multor oameni, devenind un tenor cunoscut în întrega lume.

Anticiparea problemei. Unele lucruri conduc la un eșec inevitabil dacă nu poți anticipa problema. Este de amintit cazul unui deținut care încercă să evadeze din închisoare, ascunzandu-se sub un camion oprit ce descarcă marfa. Prizonierul s-a prins foarte bine de bare și a așteptat până ce mașina a ieșit din curtea închisorii, sperând că vă evada. Ceea ce nu a anticipat a fost faptul, când mașină s-a oprit în sfârșit iar el a coborât la pământ. Atunci a  realizat că se afla în curtea altei închisori aflată la câțiva kilometri de cealaltă, fapt ce a condus la prinderea prizonierului.

Axarea pe oportunități. Indiferent cât de mult ne-am strădui sau cât de înalte sunt standardele noastre, uneori mai și greșim. Important este să îndreptăm lucrurile care nu merg, nu să renunțăm. Un exemplu relevant îl reprezintă unele fabrici de țesături care produceau haine pentru femei și bărbați, iar în perioada pandemiei de covid când magazinele au fost închise iar în farmacii stocul măștilor de protecție era zero, aceste afaceri au ales să se reprofileze, producând măști de protecție. Oamenii care profită la maximum de experiențele neplăcute sunt cei care se axează pe oportunități și găsesc soluții creative.

Viața reprezintă un drum continuu de obstacole. Dificultățile sunt inevitabile, opțional este să învățam ceva din ele. Nu trebuie să te simți descurajat și să renunți, ci  transformă disperarea, grijile într-un punct de plecare pentru un viitor mai bun.

Etichete: motivație, randament, atitudine
Publicat în categoria: Dezvoltare personală
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook

0 Comments

Lasa un mesaj

Your email address will not be published. Required fields are marked *