Șapte instrumente de promovare eficiente pentru a atrage noi clienți

  • Postat de admin
  • La data de March 15, 2021
  • 0 Comentarii

Promovarea vânzărilor deține un rol important în orice companie, indiferent de produsele sau serviciile oferite. Însă, tehnicile utilizate și modul lor de implementare reușesc să facă diferența între firmele care au succes și cele care încă îl caută.

Iată care sunt șapte dintre cele mai utilizate instrumente de promovare către potențialii clienți:

1. Mostre gratuite

Mostrele sunt mici cantități dintr-un produs sau serviciu oferite spre testare, cumpărătorilor (ex: cantități reduse de produse cosmetice – creme de față și măști hidratante- sub forma unor pliculețe sau recipiente cu gramaj mic, mini stand în supermarket-uri în care producătorul oferă clienților din magazin spre ,,gustare,, diferite sortimente de mezeluri sau iaurt. Oferirea de mostre reprezintă o modalitate eficientă de introducere pe piață a unui produs, dar și costisitoare.

2. Cupoane de reducere

Cupoanele sunt certificate prin care cumpărătorii beneficiază de o anumită economie de preț, atunci când achiziționează produsele specificate pe cupon. Prin intermediul cupoanelor se poate promova încercarea timpurie a unei mărci sau stimularea vânzărilor pentru o marcă anume. În ultimii ani însă, ca urmare a multitudinii de acțiuni promoționale prin cupoane, ratele de preschimbare s-au plasat pe o tendință descrescătoare.

3. Premii (concursuri, tombole, jocuri)

Premiile oferite pot lua forma unor excursii, produse sau servicii ca rezultat al achiziționării unui anumit lucru, sau prin furnizarea unei informații, de regulă a unui răspuns la o anumită întrebare care face obiectul concursului. De exemplu, unele companii farma organizează diverse concursuri pe social media, subiectul central fiind o întrebare gen “Cum îți menții imunitatea în sezonul rece”, iar cele mai bune răspunsuri sunt premiate cu diverse produse din categoria vitamine și minerale, pentru susținerea imunității.

4. Cadourile publicitare

Denumite și produse promoționale, reprezintă bunuri de utilitate generală  inscripționate cu numele, sigla sau mesajul unei firme care își face publicitate. Aceste cadouri pot fi căni, tricouri, pixuri, calendare, agende, sacoșe din material textil.

5. Garanții oferite produselor

Promisiuni explicite sau implicite făcute de vânzător, că produsul va da rezultatele promise sau că vânzătorul îl va repara sau îi va restitui banii clientului într-un interval de timp specificat, în caz că acesta se va defecta.

6. Pachetele de preț redus

 Le oferă clienților economii față de prețul normal al unui produs. Pahetele de preț pot fi sub forma a două produse diferite, atașate spre vânzare unul cu celălalt, iar prețul este inscripționat de producător direct pe eticheta sau pe ambalajul produsului.

7. Recompensele pentru fidelitate

Acest lucru presupune recompense în funcție de frecvența cu care consumatorul cumpără produsele sau serviciile firmei. De exemplu, companiile aeriene de pasageri oferă așa numitele “planuri de frecvență” în cadrul cărora pasagerii primesc puncte pentru fiecare milă de zbor parcursă, iar punctele acumulate pot fi transformate în călătorii cu transport gratuit. De asemenea, supermarket-urile, unele saloane de cosmetică emit carduri de fidelitate prin care li se oferă clienților diferite reduceri la achiziționarea mai multor puncte pe card.

Etichete: strategii de marketing, oportunități de business, content marketing
Publicat în categoria: Marketing și Vânzări
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook

0 Comments

Lasa un mesaj

Your email address will not be published. Required fields are marked *